Qui som?

TEAyudo, xarxa de professionals especialistes en TEA

TEAyudo és una xarxa de professionals especialitzats en el tractament d’infants i joves amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). L’objectiu de TEAyudo és millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA i de les seves famílies, així com la màxima adaptació possible en els entorns familiar, escolar i social en general.

 

Actualment, TEAyudo està integrada per més de 20 professionals especialitzats en teràpia conductual i atenem a prop de 50 famílies de les províncies de Barcelona (Barcelonès, Maresme, Baix Llobregat, Vallès i Alt Penedès) i Osca (Sobrarbe).

 

Què fem?

A TEAyudo som professionals experts en la intervenció i tractament de persones amb Trastorn de l’Espectre Autista. Ens basem en una metodologia d’intervenció conductual precoç, intensiva, educativa i individualitzada en les diferents àrees del desenvolupament dels infants o joves amb TEA. Nosaltres creiem fermament en la importància de l’entorn familiar, escolar i social de l’infant. Per això, aquesta intervenció la fem sempre coordinant-nos amb la família i la resta de persones/professionals que puguin estar diàriament en contacte amb l’infant o jove. Pretenem que la intervenció no sigui una cosa aïllada reservada només a unes hores a la setmana. Amb la formació que podem donar a la resta de la família, s’aconsegueix un treball en equip molt més potent que ens permetrà donar a l’infant o jove les pautes necessàries per al seu desenvolupament integral d’una manera més coherent, consistent i integradora.

 

La nostra intervenció a TEAyudo està basada en el desenvolupament funcional de totes les àrees crítiques en el desenvolupament de l’infant o jove. Farem més èmfasi en aquelles àrees susceptibles de generar noves habilitats d’aprenentatge i en aquelles que obstaculitzen significativament la seva qualitat de vida (per exemple: autoestimulacions, rabietes i d’altres comportaments inapropiats). La nostra intenció és poder establir una estructura sòlida d’aprenentatges que permeti a l’infant la incorporació d’habilitats progressivament més complexes.


A TEAyudo ens basem en lAnàlisi de Conducta Aplicat*. La metodologia ABA consisteix en aplicar intervencions basades en les teories de l’aprenentatge amb l’objectiu d’ajudar a aprendre noves habilitats i continguts, augmentar conductes apropiades i reduir aquelles considerades poc apropiades o que poden entorpir la integració social de les persones en la nostra societat. Es parteix de la base de que la conducta és funcional i és controlada per l’ambient, pels antecedents i conseqüents que té aquell acte concret. Es fa una anàlisi, basada en l’observació directa, per a identificar els factors que reforcen i promouen el manteniment de les conductes adequades i aquells que són útils per tal de que no es produeixin o mantinguin les conductes inadequades. Aquestes, es substitueixen per altres habilitats més adaptatives i funcionals.

 

*(ABA- Applied Behavior Analysis)